Frank Paavo Quartet ft. Kurt Weiss in Villa Randwijck

 In het kader van de serie ‘Jazz in de Buurt’ treedt op vrijdag 1 maart het Frank Paavo Quartet -ft. Kurt Weiss op in Villa Randwijck.

Sinds saxofonist/componist Frank Paavo zijn CD ‘Jazz Painter’ in 2017 uitbracht, heeft zijn carrière een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Jazzkenners zijn vaak aangenaam verrast om te horen hoe Frank Paavo, op geheel eigen wijze, zijn grote voorbeelden eert. Soms horen we in zijn muziek een vleugje Coltrane, Horace Silver, Shorter en ook Mingus doorklinken. Meestal schrijft hij zijn composities in een dansbare hard-bob stijl. Paavo’s muziek is verrassend, doorleefd, omkleed in een jasje van bedrieglijke eenvoud en humor. Steeds opnieuw slaagt hij erin om muziek te maken die voor iedereen toegankelijk is.

Naast een smaakvol componist/saxofonist bezit Frank ook het talent zich te omringen door fijne musici, met wie hij gezamenlijk zijn composities weet te omlijsten. Zo heeft hij ditmaal de bekende Amerikaanse trompettist Kurt Weiss weten te strikken, die op bijzondere wijze deel uitmaakt van zijn kwartet.

De band bestaat uit: Frank Paavo – tenor- en sopraansax, Kurt Weiss- trompet, Thijs Cuppen- piano, Olaf Meijer- contrabas en Klaas van Donkersgoed – drums. 

Vrijdag 1 maart, 20.00-23.00 uur. Villa Randwijck, Catharina van Clevepark 10 te Amstelveen, tel. 0620420989. Bereikbaar met bus 347 en 357 (halte – Kalfjeslaan); tram 5 & metro 51 – (halte Uilenstede). Er is voldoende vrije parkeergelegenheid.

Entree zaal: € 10;  Clubleden/Studenten € 7.00; CJP & Stadspashouders € 5.00 (incl. gratis drankje). Meer informatie: Tpodium