Frenkie de Jong gewild ruilobject bij voetbalplaatjesruilbeurs De Meent

AMSTELVEEN – “Frenkie de Jong, die is echt heel moeilijk te krijgen.” Het voetbalplaatje van Nederlandse duurste voetballer is een gewild item op de voetbalplaatjesruilbeurs in ontmoetingscentrum De Meent die woensdagmiddag werd gehouden. “Ik heb er in ieder geval vijf,” roept een verzamelaar en binnen no-time wordt hij omringd door een aantal kinderen. Glimlachend lopen zij weer terug naar hun boek. Nu Frenkie binnen is, is deze schoolvakantie in ieder geval geslaagd.

Het idee voor de ruilbeurs ontstond vorige week bij wijkcoach Joyce Weij. Na contact met de Albert Heijn kon er snel worden geschakeld en was de beurs binnen een week geregeld. En Albert Heijn werkte meer dan leuk mee. Zo stelde het filiaal op Middenhoven duizenden plaatjes en vele lege boeken beschikbaar. Ook de drankjes en snoepjes werden door de Zaanse grootgrutter gesponsord.

RTVA na een kijkje. Bekijk de video.