Gemeente onderzoekt mogelijkheden bouw nieuw zwembad

AMSTELVEEN – De gemeente onderzoekt scenario’s voor een nieuw zwembad in Amstelveen. Voor de toekomst van De Meerkamp wordt een zogenoemde marktverkenning gestart.

Het huidige zwembad is volgens de gemeente verouderd en de behoeftes van de bezoekers zijn niet meer hetzelfde als 25 jaar geleden. Voor groot onderhoud zijn grote investeringen nodig. “Juist daarom is het goed om te onderzoeken welke behoefte de Amstelvener heeft en wat een zwembad tegenwoordig zou moeten bieden aan de inwoners.”

“Deze verkenning is het startschot om te komen tot een nieuwe multifunctionele zwemvoorziening voor Amstelveners”, zegt wethouder Rob Ellermeijer.  Het onderzoek naar de scenario’s voor de verdere planvorming moet aan het eind van het jaar klaar zijn. “Partijen die met de gemeente scenario’s willen verkennen zijn van harte uitgenodigd”, zegt Ellermeijer.

Het nieuwe zwembad moet volgens de gemeente voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo moet er ruimte zijn voor zwemlessen, verenigingen en bepaalde doelgroepen. Kortom, een publieke functie. Maar er kan ook ruimte zijn voor andere activiteiten zoals wellness en of zorg.

“We zoeken dus een multifunctionele opzet”, zegt Ellemeijer. Het moet bovendien goed bereikbaar zijn en op een centrale plek liggen in Amstelveen, zoals De Meerkamp nu. Het nieuwe zwembad zal bovendien duurzaam en toekomstbestendig moeten zijn.