Gezocht voor wederopbouw: foto’s van interieur Urbanuskerk

AMSTELVEEN – De plannen voor de wederopbouw van de Urbanuskerk worden concreet worden en inmiddels is er een architect aangewezen om deze enorme klus te gaan klaren. “Maar het zal u niet verbazen dat er door de felle brand veel van het prachtige interieur verloren gegaan is. En van lang niet alles is precies duidelijk hoe het er eerder uitzag,” schrijft het kerkbestuur op zijn website.

Het bestuur vraagt Bovenkerkers en Amstelveners daarom ook om foto’s van het interieur. Het gaat speciaal om foto’s van de lichtkroon waarop een tekst te zien is. “Na de brand is er op de kroon zichtbaar geworden dat er ooit een tekst op heeft gestaan en nu willen we graag weten welke tekst,” aldus het bestuur.

Daarnaast wordt er gezocht naar foto’s van de muurschilderingen die er ooit op de muren gezeten hebben. “Ook foto’s van b.v. bruidsparen in de jaren ’40 waarvan foto’s van zijn genomen waarbij de muurschilderingen achter het H. Hart-altaar en Jozef-altaar voorin in de kerk en achter de piëta aan de mannenkant en boven de ingang van de sacristie goed zichtbaar zijn.”

Afdrukken of kopieën van de gevraagde foto’s kunt u insturen naar vriendbov.urbanus@gmail.com