GroenLinks wil betere communicatie bij werkzaamheden Amstelveenlijn

AMSTELVEEN – De Amstelveense fractie van GroenLinks vindt dat fietsers en voetgangers beter geïnformeerd moeten worden bij de grootschalige projecten die op dit moment in Amstelveen worden uitgevoerd, zoals de Amstelveenlijn. Bij GroenLinks kwamen de afgelopen periode diverse klachten binnen over het niet tijdig communiceren betreffende het verwijderen van twee fietsenstallingen.

Het verwijderen van de twee fietsenstallingen aan Zonnestein werd maar enkele dagen van tevoren gecommuniceerd richting de inwoners. GroenLinks raadslid Cheimaa Aouni: “Wij zijn verbaasd over het feit dat goede voorzieningen zijn getroffen voor het omleiden van de auto’s, maar te laat wordt gecommuniceerd over de voorzieningen voor de voetgangers en de fietsers.”

Verantwoordelijk wethouder Ellermeijer gaf aan dat in de december-nieuwbrief van de Amstelveenlijn is aangegeven dat de fietsenstallingen verwijderd zouden worden. Bij Zonnestein zelf is te laat gecommuniceerd, geeft hij toe. Pas vier dagen van tevoren is een bord opgehangen, door een fout van de aannemer. In het vervolg zal de termijn van drie weken gehanteerd worden, verzekert de wethouder.

GroenLinks roept inwoners op om klachten over communicatie te melden bij de fractie, zodat deze aangekaart kunnen worden.