Honderden nestkasten voor dwergvleermuizen

AMSTELVEEN – Woningcorporatie Eigen Haard hangt vanaf begin maart 656 nestkasten op aan de zijgevels van woningen en flatgebouwen. De nestkasten moeten dienen als vervangend verblijf voor vogels tijdens onderhoudswerk aan woningen in Amstelveen, Nes aan de Amstel, Aalsmeer en Kudelstaart.

Eigen Haard is bezig om duizenden woningen in de regio comfortabeler en milieuvriendelijker te maken. “We kijken naar het dierenwelzijn, maar willen ook de overlast voor bewoners beperken. Daarom hangen we ook direct zoveel nestkasten op,” aldus Joop Gerrits, projectleider Samen verduurzamen bij Eigen Haard.

De kasten zijn vooral voor dwergvleermuizen die nu nog nestelen onder dakpannen, dakranden en in spouwen. “Wij vinden dat ook deze dieren prettig moeten wonen en geen last moeten hebben van de werkzaamheden,” vertellen Nico van Kooten en Eleonora Smit van de bewonerscommissie Rembrandtweg in Amstelveen. Tijdens gesprekken met Eigen Haard over het verduurzamen van de woningen gaven zij aan graag te willen helpen bij het verspreiden van de nestkasten,