Intertoys Amstelveen zondag open onder strenge bewaking

AMSTELVEEN – Omdat hij zich zorgen maakte over de veiligheid van zijn werknemers en klanten besloot Hans de Groot vanmiddag vroegtijdig zijn Intertoyswinkel op het Stadshart te sluiten. Hoewel hij vanmiddag ternauwernood een vechtpartij in zijn speelgoedzaak kon voorkomen wil de Amstelveense ondernemer zondag gewoon zijn deuren weer openen. Al is het wel onder strenge bewaking.

Morgen is het zondag, wat de laatste dag is dat klanten hun Intertoyscadeaukaarten kunnen inwisselen. De Intertoys heeft al sinds gisteren te kampen met storingsproblemen waardoor veel mensen hun kaarten niet ingewisseld krijgen. Dit leidt tot lange rijen bij de kassa en frustratie bij klanten. In de winkel van Hans de Groot liepen de spanningen vandaag zelfs zo hoog op dat personeel werd bespuugd en klanten speelgoed meenamen zonder te betalen. Omdat zijn personeel zich niet veilig voelde zag de winkelier geen andere oplossing dan de deuren sluiten. Toch blijft hij optimistisch en wil hij morgen gewoon weer op tijd open gaan.

De ondernemer verwacht dat als hij niet de juiste voorbereiding treft het morgen nog drukker en chaotischer gaat worden dan vandaag. “Als mensen horen in de media dat ik op zondag geopend ben gaan ze dat zien als de allerlaatste laatste kans om hun cadeaukaarten in te wisselen en dan staan ze hier allemaal voor de deur.” vertelt hij aan onze mediapartner NH Nieuws. Om deze reden hij druk bezig om extra bewaking en beveiliging in te schakelen.

Het winkelcentrum waar de speelgoedzaak in gevestigd is zorgt morgen voor extra beveiligers. Daarnaast heeft De Groot ook met de wethouder gesproken: “Hij is erg geschrokken van wat er gebeurd is vandaag en kijkt voor mij of het mogelijk is om ondersteuning van de politie te krijgen.”

Naast de extra beveiliging denkt de winkeleigenaar na over een systeem om mogelijke drukte te reguleren. “Zo kan je op tijd ingrijpen als de rijen te lang worden”. Stel dat Intertoys morgen opnieuw te kampen krijgt met een computerstoring kunnen de rijen snel groeien. Zo’n rij kan snel onbeheersbaar lang worden: “Stel je voor dat je voor iedere cadeaukaart die je wilt verwerken 10 minuten nodig hebt en dan heb je mensen voor je neus met acht kaarten in hun hand, dan sta je voor een onmogelijke taak.”