Intertoys Stadshart (voorlopig) dicht na storing cadeaukaartensysteem

AMSTELVEEN – De Intertoys in het Stadshart heeft zaterdag de deuren gesloten nadat de landelijke server van het cadeausysteem was gecrasht. “Wegens de veiligheid van u en onze medewerkers zijn wij gesloten tot we weer giftcards kunnen verwerken,” valt te lezen op een briefje dat achter het raam is opgehangen.

Intertoys-winkels in het hele land hebben te maken met de storing. Op sociale media vragen klanten zich af of de storing toeval is. De cadeaukaarten konden tot en met zondag worden ingeleverd bij de failliete speelgoedketen.

De eigenaar van de winkel, de heer De Groot, benadrukt nog eens dat zijn Intertoys een zelfstandige onderneming is binnen Intertoys en dat zijn winkel niet failliet is. “Wij gaan zelfstandig verder.”

UPDATE: RTL Nieuws sprak met De Groot: “Mijn personeel werd bespuugd en uitgescholden door boze klanten. Ook namen klanten op eigen houtje spullen mee. Waanzin!”

Foto’s: Madelief Wilhelmis