Jimmy’s Gang speelt blues in Alleman

 In het kader van de serie ‘Blues in de wijk’ vindt op vrijdag 22 februari in wijkcentrum Alleman een optreden plaats van Jimmy’s Gang.

Al bijna veertig jaar betreden Jimmy Sterman en zijn bandleden de planken van de Nederlandse podia en ook daar buiten. Globaal en muzikaal zijn zij, in diverse genres, van alle markten thuis. Het zou zomaar kunnen zijn dat hun laatste CD daarom de titel ‘Notes from a (blues) planet’ draagt. Hun repertoire is een dynamische mix van rock, soul, funk en blues.

Jimmy Martin Sterman, zanger entertainer en acteur, speelde reeds vanaf begin jaren zestig met fenomenen als Herman Brood, Hans Lafaye en in Bands als: Blues 66, IBC, Blues Dimension. Later ook met de gebroeders Laporte (Barrelhouse), Burt van der Meij, Willem Visser (Binberg), Hans Dulfer en Erwin van Ligten, Nick Vos en vele anderen.

Zijn ‘Gang’ bestaat uit: Casper de Graaff op toetsen/hammond en zang; Cees van de Laarse op basgitaar; is bekend van o.a. Brainbox en diverse bekende formaties; Gitarist Pete Becker is een goede bekende uit het Haarlemse muziekcircuit; Op slagwerk en zang is Pieter Voogt een voortreffelijke drummer met stem, bekend van Ekseption, Hot Bolshevik, Total Stuff enz..

Met een breed repertoire geënt op Rhytm & Blues en Southern Rock, waaronder materiaal van de Allman Brothers, Johnny Neel, Joe Bonemassa, Kebmo, Willy de Ville, van Jimmy een theatershow uitvoert die door heel Nederland gaat. Hun stijl is strak, vaak meerstemmige partijen en gekenmerkt door geweldige dynamiek en typische Southern blues rock sound, soms Latin afgewisseld met mooie ballads van eerder genoemde fenomenen.

Vrijdag 22 februari, 20.00-23.00 uur. Locatie Wijkcentrum Alleman, Den Bloeyenden Wijngaerdt 1, 1183 JM Amstelveen.
Bereikbaar met tram 5 en metro 51 – halte Onderuit. Er is ook voldoende vrije parkeergelegenheid.

Meer informatie: Tpodium