KLM-werknemers steken topman Pieter Elbers hart onder de riem

AMSTELVEEN – Meer dan duizend KLM-werknemers hebben donderdag hun steun betuigd aan CEO Pieter Elbers. De KLM-topman lijkt binnen de aangekondigde reorganisatie van Air France – KLM op de schopstoel te zitten. Het personeel staat echter grotendeels achter Elbers en liet dat vanochtend bij het Amstelveense hoofdkantoor van de luchtvaartmaatschappij weten door 25.000 handtekeningen te overhandigen. Deze werden aangeboden aan voorzitter Hans Smits van de raad van commissarissen van KLM.

Elbers is bijzonder populair onder het personeel. Hij begon in 2014 als president-directeur van KLM, na het vertrek van Camiel Eurlings en zijn termijn zit er over een paar maanden op. Ondanks dat Elbers de afgelopen vijf jaar soms impopulaire maatregelen moest nemen, wordt hij door velen geroemd voor zijn transparantie. “Ik werk al 18 jaar bij KLM en hij is by far de beste ceo die ik ooit heb meegemaakt,” aldus Peter van der Werff, de KLM’er die de handtekeningenactie startte tegenover RTLZ.

Foto: Robert Swankhuizen (twitter)