Leerlingen Panta Rhei geïnstalleerd voor Jongerenrechtbank

AMSTELVEEN – Dertien leerlingen van de Panta Rhei zijn bij een zitting van de rechtbank officieel beëdigd tot rechter voor de jongerenrechtbank op de school. De installatie geschiedde onder het toeziend oog van onder meer wethouders Rob Ellermeijer en Frank Berkhout van onze gemeente, die dit project mede mogelijk maakte.

De leerlingen zijn  bevoegd verklaard om in de rol van rechter, aanklager en advocaat zelf zaken te behandelen op de Panta Rhei, als eerste vmbo-school in Nederland. Het gaat om overtredingen van de leefregels en conflicten op school, die in samenspraak met school, politie en ouders door deze rechtbank bindend worden afgedaan. Daarbij is de uitkomst vooral gericht op herstel van wat is misgegaan, zodat betrokkenen na de gebeurtenis weer samen verder kunnen.