Legendarische reggae pioniers Culture terug in P60

 Na hun memorabele show in het najaar van 2017 is Culture terug in Amstelveen. Op vrijdag 8 februari staat de band op het podium van P60. Culture kan gezien worden als een ware pionier in het roots reggae-genre en werd door New York Times-journalist Milo Miles eerder al ‘de leidende exponent van conscious reggae’ genoemd.

Begonnen in de – voor reggae – gouden jaren ’70 en sindsdien doorlopend geroemd. ‘Two Sevens Clash’ was de eerste kennismaking met het mythische trio en werd in ’77 direct onderscheiden met ‘Reggae Album of the Year’. Met de daaropvolgende albums ‘Nuff Crisis’, ‘Cumbolo’ en ‘Wings of a Dove’ werd het roots reggae genre vervolgens definitief op de kaart gezet.

Helaas moet de band het al een tijd stellen zonder originele vocalist Joseph Hill, die in augustus 2006 overleed. De charismatische zanger, die meer dan drie decennia lang de frontman van de band was, wordt nu vervangen door zijn zoon Kenyatta, die deze rol moeiteloos overneemt.

Solide roots reggae, gebracht met eerlijke en emotionele teksten. Puurheid, eenvoud en rechtvaardigheid zijn dan ook de onderwerpen die (de teksten van) Culture definiëren. De eer van conscious roots reggae wordt hoog gehouden wanneer het 40-jarig jubileum van ‘Two Sevens Clash’ gevierd wordt.

Vrijdag 8 februari // zaal open 20:00 uur // aanvang 21:00 uur // vvk €20 // zaal €23

Meer informatie: P60