Maiden UniteD brengt akoestische Iron Maiden songs naar P60

 In 2006 vroeg de Nederlandse Iron Maiden fanclub Joey Bruers om een speciale show te doen; iets anders dan de reguliere tribute of coverband. Met muzikanten van verschillende bands voerde hij een set akoestische Maiden-liedjes uit. De reacties waren overweldigend en Maiden UniteD was geboren. Op vrijdag 1 maart staat de band op het podium van P60.

Het idee dat het een show werd, werd toen een project. Een project om allerlei soorten muzikanten en fans over de hele wereld samen te brengen om de muziek te vieren. Met succesvolle studioalbums en live shows door Europa presenteert dit project klassieke Iron Maiden-liedjes in een opnieuw verbeelde vorm. Akoestische herschikkingen die de nummers transformeren in iets dat Iron Maiden-fans nooit zouden hebben gedaan. Maiden UniteD toert in maart, april en mei door Europa tijdens hun de Sailors of the Sky Tour.

De bezetting van Maiden UniteD is vrijdagavond: vocals: Frank Beck (Gamma Ray), guitar: Daan Janzing (My Favorite Scar), bass: Joey Bruers (Up The Irons), piano: Huub van Loon (The Dirty Daddies/Barry Hay) en op drums Dirk Bruinenberg (7 Miles to Pitsburgh).

Vrijdag 1 maart, zaal open 20.00 uur, aanvang 21.00 uur. Meer informatie: P60