Meerkamp start zwemles voor mensen met dementie

AMSTELVEEN – Vanaf 15 maart begint zwembad De Meerkamp met zwemmen voor mensen met dementie. In het extra verwarmde waterbad kunnen mensen met dementie met hun begeleider (in het water of op de kant) onder professionele begeleiding oefeningen doen.

Mensen met dementie kunnen vaak moeilijk bewegen. Ze zijn vaak wat ouder, hebben soms last van evenwichtsproblemen en slecht zicht. Uit onderzoek is gebleken dat bewegen in warm water goed is voor de bloedsomloop in het brein. Zwemmen in warm water kan bovendien bijdragen aan een gevoel van welbehagen.

Daarnaast is bewegen in het water veiliger, de bewegingen worden vertraagd. Mocht men onverhoopt het evenwicht verliezen, vangt het water de val op en staat de instructeur klaar om u overeind te helpen. Mentaal geeft meer bewegen zelfvertrouwen.

Daarom start zwembad De Meerkamp met zwemmen voor mensen met dementie. De begeleider mag in het water meedoen aan de les. Het is ook mogelijk op het terras naar de les te kijken. Aanwezigheid van de begeleider tijdens de les is wel gewenst.

Wanneer: Zwemmen voor mensen met dementie is vanaf vrijdag 15 maart van 11.00  tot 12.00 uur.