Minder Amstelveense auto-inbraken in 2019

AMSTELVEEN – Het aantal auto-inbraken is in 2018 met zes procent gedaald ten opzichte van een jaar eerder. In 2018 werd in onze gemeente 468 keer melding gedaan van een auto-inbraak. Dit blijkt uit cijfers van de politie die zijn geanalyseerd door Independer.

De meeste gemeenten in Nederland wisten in 2018 minder auto-inbraken te noteren. In totaal vonden er in de provincie Noord-Holland 12.215 auto-inbraken plaats. Onze grote bovenbuurman Amsterdam was goed voor 7.567 kraken per dag.

Uit contacten die Independer met klanten heeft blijkt dat auto-inbrekers duidelijke voorkeuren hebben. De zaken die het vaakst uit auto’s worden gestolen zijn ingebouwde navigatiesystemen, autoradio’s, spullen uit het dashboardkastje en overige auto-onderdelen zoals airbags, velgen en koplampen.

Autokrakers vinden de gemeente Aalsmeer en Uithoorn veel minder aantrekkelijk voor hun business. Daar werden in 2018 respectievelijk 68 en 28 auto-inbraken gepleegd.