Minister: ‘Zonder groei Schiphol gaan we de boot missen’

AMSTELVEEN – Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastuctuur en Waterstaat is duidelijk over de toekomst van Schiphol. Zij stelt dat Nederland zonder groei van Schiphol de boot gaat missen ten opzichte van andere Europese vlieghubs. Tegenover de Volkskrant zegt zij: “De vraag is: hoe, wanneer en welke omstandigheden groei je?”

Van Nieuwenhuizen is van mening dat Schiphol niet op slot kan worden gegooid. “Je kunt nooit één partij helemaal z’n zin geven en de ander niet. Ik moet ook rekening houden met alle mensen die met heel veel plezier vanaf Schiphol op vakantie gaan, of een baan hebben op de luchthaven of op hoofdkantoren in de omgeving. Het wordt een puzzel. Het zal geen ongebreidelde groei zijn, zo van: vlieg maar raak.”

Lees het hele interview op de pagina van de Volkskrant.

Foto: Rijksoverheid