Met volle sirenes bij rijvaardigheidstraining nieuwe ME-busjes

AMSTELVEEN – Diverse wijken in Amstelveen werden in de namiddag van maandag opgeschrikt door een kakofonie van sirenes. Navraag bij de politie wijst uit dat het om rijvaardigheidstraining van de politie Noord-Holland ging. Een oude ME-bus en diverse nieuwe ME-busjes reden met de sirenes aan door Amstelveen nadat ze eerder deze dag al in andere Noord-Hollandse gemeentes hadden geoefend.

Om deze oefening mogelijk te maken is er goed samengewerkt met diverse eenheden zoals Midden-Nederland en Amsterdam. Er zijn bijvoorbeeld voertuigen geleend en ook rijdocenten van Amsterdam zijn aangesloten bij deze oefening. Bij deze training zijn alle voertuigen voorzien van een dubbele bediening. Bij deze oefening doen ME-chauffeurs, ME-hondengeleiders en de chauffeurs van de aanhoudingseenheid mee.

“Wat deze training extra speciaal maakt is dat de politie Noord-Holland voor het eerst oefent (in pelotonverband) met de nieuwe ME-voertuigen. Ook is het speciaal dat niet alleen de chauffeurs oefenen maar ook de pelotonscommandant en de sectiecommandant. We willen hierdoor flexibeler kunnen werken en sneller reageren op situaties,”, aldus Kees Hogewerf  van de afdeling CCB, Paraatheid).

Foto: politie.nl/RTVA