Serenade Ensemble treedt op in Alleman

 Muziek uit Griekenland en Turkije klinkt op zondag 17 februari in wijkcentrum Alleman. Het Mokum Folk podium wordt die middag ingenomen door het Serenade Ensemble.

De vijf muzikanten van het Serenade Ensemble ontmoetten elkaar aan de Codarts Rotterdam (voorheen Rotterdams Conservatorium), waar ze de internationale muziekopleiding volgen. Zij delen de passie voor muziek en cultuur uit Griekenland en Turkije. Het ensemble experimenteert met de muziek van beide zijden van de Aegeïsche Zee. De Turkse en Griekse culturen delen dezelfde liederen, dansen, emoties en beelden. Elk van de musici brengt zijn of haar unieke kleur in. Het Serenade Ensemble brengt al deze elementen op het podium.

Het ensemble bestaat uit: Duygu Alkan – zang; Vanessa Kourtesi – zang; Andrianna Petala (ney); Dimitra Metzaki (ud); Nick Avgoustidis (ud).

Enkele instrumenten nader belicht
De ud is een peervormig snaarinstrument dat veel gebruikt wordt in muziek uit het Midden-Oosten. Het instrument wordt beschouwd als een voorloper van de luit en valt vooral op omdat het geen gebruik maakt van fretten. De moderne ud heeft twaalf snaren.
De ney is een aan het uiteinde aangeblazen fluit, die een voorname rol speelt in Perzische, Turkse en Arabische muziek.

Zondag 17 februari, aanvang: 15.00 uur (zaal open 14.30 uur)
Entree: € 10,- (donateurs Mokum Folk € 7,50)
Wijkcentrum Alleman, Den Bloeyenden Wijngaerdt 1, 1183 JM Amstelveen.

Alleman heeft ruime en gratis parkeergelegenheid voor de deur en is bovendien makkelijk bereikbaar met openbaar vervoer (metro 51 of tram 5, halte Onderuit).