Succesvolle buurtproeverij ‘Aan tafel met uw huisarts’

AMSTELVEEN – De buurtproeverij ‘Aan tafel met uw huisarts’ vond op 4 februari plaats. Meer dan 100 inwoners uit de wijken Kostverlorenhof en Bankras aten een hapje mee van de maaltijd die samen met de huisartsen was bereid. Wethouder Zorg en Welzijn Marijn van Ballegooijen opende de bijeenkomst in Wijkcentrum Alleman.

Bij de buurtproeverij waren naast de huisartsen, praktijkondersteuners ook andere zorgprofessionals aanwezig, zoals wijkcoaches, maatschappelijk werkers en fysiotherapeuten. Zij aten niet alleen met de buurtbewoners, ze verzorgden ook de maaltijd. Naast het eten waren er een aantal activiteiten, gericht op ontspanning, gezonde voeding en valpreventie.

Wethouder Van Ballegooijen blikt tevreden terug: “Mooi dat er zo veel inwoners aanwezig waren. Dit idee is ontstaan vanuit Gids, gezond in de stad. De huisartsen waren enthousiast om in de praktijk te laten zien wat gezond is en om welzijn, sport en zorg aan elkaar te verbinden. Het is heel belangrijk dat er dit soort verbindende events er zijn, mensen uit de zorg, verschillende organisaties uit welzijn en sport om het welzijn en de gezondheid van de inwoners te bevorderen. Wij vinden het als gemeente ook heel belangrijk dat er voor een groot publiek aandacht is voor de gezonde levensstijl, gezond eten en drinken, elkaar ontmoeten en bewegen.”

Huisarts Els Licht: “Het thema van de avond was aandacht voor gezondheid. Het ging over gezond eten, bewegen en ontspanning. Een huisarts kan wel eindeloos pijnstillers voorschrijven bij onbegrepen pijnklachten, maar de oplossing zit hem vaak in mensen ontmoeten, samen dingen ondernemen en je weer nuttig voelen voor je medemens. Het is het belangrijk om de drempel naar de huisarts en het welzijn te verlagen. Daarom gingen de huisartsen koken met collega’s van Participe en AmstelveenSport en wijkbewoners.”

NH maakte een reportage over de buurtproeverij:
www.nhnieuws.nl/nieuws/239854/amstelveners-dineren-met-de-dokter