Twee Amstelveense musea voor de prijs van anderhalf…

AMSTELVEEN – Het is vanaf nu mogelijk om een combiticket te kopen voor zowel Cobra Museum voor Moderne Kunst en Museum Jan van der Togt. De twee Amstelveense musea hebben de handen ineen geslagen en bieden een gecombineerd bezoek tegen een gereduceerd tarief. De bezoeker bespaart €6,50.

“Een positieve ontwikkeling,” aldus wethouder Herbert Raat (Cultuur). “Goed om te zien dat deze twee musea elkaar opzoeken en daarmee versterken. Bezoekers krijgen meer waar voor hun geld en kunnen ook een ander museum bezoeken. Ik hoop dat dit een voorbeeld wordt voor veel meer samenwerking in de culturele en economische sector.”

Bezoekers kopen bij één van beide musea een ticket en kunnen dezelfde dag nog naar het andere museum. Het gekochte kaartje is wederom het entreebewijs. De combiticket kan op iedere dag van de week gekocht en gebruikt worden.

Het ticket kost €17,50 en is bij de kassa’s of via de websites van beide musea te verkrijgen. Een volwassenen ticket bij Museum Jan van der Togt kost normaliter €11,50 en bij Cobra Museum €12,50.

Foto: Marieke Uildriks (directeur Museum Jan van der Togt), wethouder Cultuur Herbert Raat, Stefan van Raay (directeur Cobra Museum) en voormalig cultuurwethouder Piet van den Heuvel.