Verdi’s La Traviata door Royal Opera House London in Cinema Amstelveen

 De filmopname van La Traviata is maandag 4 februari om 19.30 uur te zien in Cinema Amstelveen. Richard Eyres oogstrelende enscenering biedt de perfecte setting voor Verdi’s opera over een courtisane die alles opoffert voor de liefde.

Van de opwinding over een onverwachte romance tot de hartverscheurende verzoening die te laat komt – Verdi’s La traviata is een van de meest geliefde opera’s aller tijden. Alfredo wordt in het betoverende Parijse uitgaansleven verliefd op de courtisane Violetta. Maar onderhuids woekert narigheid die hen ten slotte naar een tragisch einde voert. Er zitten volop mooie melodieën in deze opera, waaronder het beroemde Drinklied en het uitgelaten ‘Sempre libera’ – aria’s waarin de lyriek van de Italiaanse opera op zijn aantrekkelijkst is. De productie van Richard Eyre voor The Royal Opera etaleert met verve elke emotionele kleurschakering, van de wankele eerste schreden op het liefdespad via de pijnlijke confrontatie tot het onvermijdelijke slot. Weelderige historische decors en kostuums dragen bij aan de geloofwaardigheid van dit ontroerende, op waarheid gebaseerde verhaal.

The Royal Opera House producties bieden het publiek de beste plaatsen in de zaal, alsmede exclusieve kijkjes-achter-de-schermen, interviews en ongelooflijk gedetailleerde close-ups van de uitvoerende artiesten. Ieder publiek, waar ook ter wereld, is nooit ver verwijderd van een uitvoering in The Royal Opera House. In 2017/18 zagen meer dan een miljoen mensen wereldwijd een opera of balletvoorstelling vanuit The Royal Opera House in één van de meer dan 1500 bioscopen in 51 landen.

Meer informatie: www.cinemaamstelveen.nl