Verduurzaming VvE’s in Amstelveen: wat kan er wel?

AMSTELVEEN – Ondanks de proactieve aanpak van de Gemeente Amstelveen om VvE’s te helpen bij het verduurzamen, zijn er nog weinig appartementsgebouwen met zonnepanelen. Financiering en organisatie vormen de grootste struikelblokken.

Om te laten zien wat er wel kan, zonder dat VvE’s hoeven te investeren, organiseert AE Duurzaam op maandag 11 februari een informatiebijeenkomst in Zalencentrum Amstelveen aan Schokland.

Centraal staan alle nieuwe (financiële) mogelijkheden en kansen op het gebied van verduurzaming van appartementencomplexen. Zo zijn er oplossingen waarbij VvE’s zonder een investeringsbedrag en stijging van de maandlasten kunnen verduurzamen en per 1 februari zijn er nieuwe subsidieregelingen. Tijdens het programma krijgen bezoekers te horen welke acties zij kunnen ondernemen en, nog belangrijker, in welke volgorde. VvE’s, woningcorporaties, beheerders, beleggers en verhuurders worden geholpen met de financiering, subsidies en de uitvoering bij het verduurzamen van woningen.

Het programma van de informatiebijeenkomst bestaat uit een middagsessie (van 15.00-17.00u), een VvE-beurs (van 17.00-19.00u) en een avondsessie (van 19.00-21.00u). Tijdens deze sessies krijgen de bezoekers antwoorden en tips over maatregelen, financiering en subsidies. De beurs geeft inzicht in de nieuwste technieken op het gebied van zonnepanelen, isolatie, verwarming en meer.

Verschillende sprekers nemen de appartementseigenaren mee in de wereld van verduurzaming, zónder stijging van de maandlasten. Iedere bezoeker gaat naar huis met een informatiepakket, een gratis duurzaamheidsscan van hun appartementencomplex én een uur kosteloos duurzaamheidsadvies om de VvE op de juiste weg te helpen.

De informatiebijeenkomst op 11 februari in Zalencentrum Amstelveen is voor iedereen gratis toegankelijk op vertoon van een aanmelding. Aanmelden kan via https://www.ae-duurzaam.nl/amstelveen en is verplicht. Bezoek is inclusief een gratis hapje en drankje.