Vincent Bijlo met ‘Ik hoor alles’ in Griffioen

AMSTELVEEN – Cabaretier Vincent Bijlo hoort alles en hij verlangt niet naar stilte. Hij luistert scherp, dat geeft hem een unieke kijk op de wereld. Op vrijdag 22 februari is hij met zijn voorstelling ‘Ik hoor alles’ te zien in cultuurcentrum Griffioen.

Nooit is het in Nederland stil. Bladblazers, straatracers, traumahelikopters, 50-plussers op motorfietsen, straaljagers, (van de Russen en van de NAVO), goedkope burgerluchtvaart, snelwegen… Je zou er gestoord van worden. Bijlo niet. Hij houdt van herrie. “Doordat ik lawaai hoor,” zegt hij, “weet ik wat stilte is. Alles bestaat bij de gratie van contrast. Het is alleen zaak tussen de herrie door te luisteren, dan hoor je pas wat er echt toe doet.”

In Ik Hoor Alles scheidt Bijlo het lawaai van het koren. Hij velt hooroordelen. Hij luistert onbevooroordeeld naar het geschreeuw dat met de jaren harder lijkt te worden. “Steeds meer mensen gunnen elkaar het licht in de ogen niet, ze stellen hun eigen absolute gelijk tegenover dat van de ander. Dat moet nou maar eens afgelopen zijn, want er is er maar één die gelijk heeft en dat ben ik. Ja, dat is gewoon zo.”

Vrijdag 22 februari, aanvang 20.30 uur. Meer informatie: Cultuurcentrum Griffioen