Wethouders doen ervaring op bij werkbezoek Noord-Zuidlijn

AMSTELVEEN – Een delegatie van de gemeente Amstelveen brengt dinsdag 5 februari een bezoek aan de Noord-Zuidlijn. Het accent van dit werkbezoek ligt op de bereikbaarheid gedurende werkzaamheden.

“Er gaat de komende jaren veel gebeuren in Amstelveen,” aldus wethouder Herbert Raat (A9 en Stadshart). “Maar we gaan niet twee keer het wiel uitvinden. Andere gemeenten hebben ervaring met vergelijkbare projecten. Daarom zijn deze bezoeken van belang. Zo krijgen we een kijkje in de keuken en kunnen we ervaringen meenemen.”

Eerder al werd een bezoek gebracht aan Rotterdam over ditzelfde onderwerp. Hier kreeg de gemeente uitleg over de communicatie rondom grootschalige werkzaamheden. In Amsterdam krijgt de delegatie uitleg over de Noord-Zuidlijn. En met name over de bereikbaarheid van de stad wanneer bijvoorbeeld straten open liggen of zijn afgesloten. “De aanleg van de nieuwe Amsteltram en de werkzaamheden aan de A9 hebben een grote impact. Het is belangrijk dat de stad bereikbaar blijft tijdens de werkzaamheden en dat er goed wordt gecommuniceerd met de inwoners en reizigers. Wij horen graag hoe Amsterdam dat heeft georganiseerd”, zegt wethouder Verkeer Rob Ellermeijer.

De komende jaren vinden grote infrastructurele projecten plaats in Amstelveen, zoals de verdieping en verbreding van de A9 en de aanleg van de Amstelveenlijn. Meer informatie over deze projecten zijn te vinden in het informatiecentrum InZicht gevestigd aan het Stadsplein 103 (boven de bibliotheek). Kijk voor meer informatie en openingstijden op www.amstelveeninzicht.nl.

Foto: Steven Lek, Creative Commons