Workshop ‘Bibberbotjes bouwen’

 Van een batterij, een motortje en een kroonsteen maak je een eigen, bewegend robotje. De Bibliotheek Amstelveen Westwijk geeft je op woensdag 20 februari de onderdelen en jij laat je fantasie gaan in de workshop ‘Bibberbotjes bouwen’.

Hoe het werkt? Heel simpel. Ook al klinkt het wat technisch, het gaat je lukken. Een bibberbotje gaat bewegen door een gesloten stroomkring: van de plus-kant van de batterij naar de motor, door de motor weer terug naar de min-kant van de batterij. De motor maakt zo een ronddraaiende beweging. Door het kroonsteentje en de “staart” aan de as van de motor te bevestigen gaat het motortje zwiepen. Door het zwiepen gaat het botje bibberend bewegen.

Na afloop mag je natuurlijk je eigen bibberbotje mee naar huis nemen. Deze workshop is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar en onder begeleiding van (groot)ouder/verzorger.

Meer informatie vind je op www.debibliotheekamstelland.nl

Woensdag 20 februari, van 11:15 tot 12:15 uur in Bibliotheek Amstelveen Westwijk. Kosten: €10,-