Young Urbanus: festival voor jonge bands in Amstelveen

 De Bovenkerkse bandjesavond Rock Urbanus is inmiddels een begrip in Amstelveen en omstreken. In deze regio zijn zoveel ‘amateurbands’ actief dat de organisatie er elk jaar weer in slaagt een afwisselend, avondvullend programma samen te stellen. Dat de liefde voor muziek van generatie op generatie overgaat, blijkt uit de vele jonge bands (bandleden tussen 12- 22 jaar) die staan te popelen om het Rock Urbanus-podium te betreden. Daarom vindt er voor het eerst een Young Urbanus plaats op zaterdagavond 16 maart in Noorddamcentrum Bovenkerk.

Young Urbanus is voor jong muziektalent een perfecte gelegenheid om de zolderkamer een keer te verruilen voor een echt podium. Zo kunnen ze familie, vrienden en klas- en buurtgenoten laten horen wat ze in huis hebben. Het animo onder de jeugd is groot. Maar liefst acht bands hebben zich voor deze eerste editie aangemeld. De muziekgenres zijn divers.

Line-up van Young Urbanus 2019:

  • Funk It Up! – Disco/Soul
  • The Redbirds – Alternative Rock
  • Outta Nowhere – Pop
  • Positive Pancakes – Pop
  • First Day – Pop/Rap/Hardrock/House
  • Big Time – Jazz/Funk
  • Pretty Tied Up – Pop
  • The Unemployed – Blues Rock

Meer informatie over Young Urbanus
Young Urbanus start zaterdag 16 maart om 18.30 uur. De zaal van het Noorddamcentrum in Bovenkerk gaat om 18.00 uur open. Toegang is gratis. Informatie over Young Urbanus is te vinden op www.youngurbanus.nl. Het evenement is ook te volgen via Twitter: @YoungUrbanus en Instagram: YoungUrbanus2019