Afsluitingen door werkzaamheden Burgemeester Boersweg en Bosrandweg

AMSTELVEEN – Naast de werkzaamheden rondom het spoor van de nieuwe Amstelveenlijn zijn er komende periode nog meer werkzaamheden te verwachten in en om Amstelveen. Vanaf donderdag 14 maart is de kruising van de Oranjebaan met de Burgemeester Boersweg afgesloten. Vanaf vrijdag 15 maart wordt de Bosrandweg gedeeltelijk afgesloten en daarna gefaseerd de Legmeerdijk.

Afsluiting kruising Oranjebaan/Burgemeester Boersweg
De gemeente Amstelveen voert werkzaamheden uit aan de kruising van de Oranjebaan met de Burgemeester Boersweg. De kruising wordt zodanig ingericht dat het steeds drukker wordende verkeer daar in de toekomst soepeler zal verlopen. De kruising is afgesloten voor al het verkeer vanaf donderdag 14 maart 21.00 uur tot maandagochtend 18 maart 6.00 uur. Hierdoor is er geen doorgaand verkeer van en naar de A9 mogelijk. Tussen Ouderkerk aan de Amstel en Amstelveen is doorgaand verkeer wel mogelijk.

Bestemmingsverkeer naar de Escapade kan gebruik maken van de omleidingsroute via de Camera Obscuralaan en het calamiteitenpad naar de Escapade. De sportvelden, kinderdagverblijf Kinderrijk en de gemeentewerf aan de Escapade zullen gewoon bereikbaar zijn. En ook de parkeergarage van appartementen-complex Bella Vista is altijd bereikbaar. De brandweer zal ook gebruik maken van het calamiteitenpad.

Buslijnen 356 en 55 kunnen hier wel doorrijden. Dit wordt door verkeersregelaars geregeld.

Werkzaamheden Bosrandweg/Legmeerdijk
De provincie Noord-Holland voert onderhoudswerkzaamheden uit aan de N321; de Bosrandweg en de Legmeerdijk. Verkeer wordt zoveel mogelijk langs de werkzaamheden geleid. Daarnaast is het nodig om de weg een aantal dagen volledig af te sluiten voor verkeer.
– Van vrijdag 15 maart 20.00 uur tot en met vrijdag 22 maart 20.00 uur is de Bosrandweg afgesloten tussen de Bosrandbrug en de Rietwijkeroordweg.
– Van vrijdag 22 maart 20.00 uur tot en met woensdag 27 maart 05.00 uur is de Bosrandweg afgesloten tussen de Rietwijkeroordweg en de Legmeerdijk.
– Van donderdag 28 maart 20.00 uur tot en met maandag 1 april 05.00 uur is de kruising van de Bosrandweg met de Legmeerdijk en de Beneluxbaan afgesloten. Verkeer kan nog wel vanaf de Beneluxbaan de Legmeerdijk richting Aalsmeer volgen en vice versa.
– Van maandag 1 april 05.00 uur tot en met woensdag 4 april 05.00 uur is de kruising van de Legmeerdijk naar de Beneluxbaan (en vice versa) afgesloten.

De werkzaamheden aan de Legmeerdijk vinden voornamelijk in de schoolvakanties en weekeinden plaats.
– Van woensdag 1 mei 20.00 uur toe en met maandag 6 mei 05.00 uur is de Legmeerdijk afgesloten tussen de Aalsmeerderweg en de ingang van tuincentrum Ranzijn.
– Van woensdag 15 mei 20.00 uur tot en met maandag 20 mei 05.00 uur is de Legmeerdijk dicht tussen tuincentrum Ranzijn en de Marshallsingel.
– Van vrijdag 24 mei 20.00 uur tot en met maandag 27 mei 05.00 uur is de Legmeerdijk afgesloten tussen Legmeerdijk 194 en de rotonde bij de Jane Adamslaan.
– Van vrijdag 14 juni 20.00 uur tot en met maandag 17 juni 05.00 uur is de Legmeerdijk afgesloten tussen de Machineweg en de Japanlaan.

Voor fietsers, ruiters en voetgangers zullen tijdelijke oversteekplaatsen aangelegd worden. Fietsers kunnen bij de aanleg van de nieuwe fietspaden gebruik blijven maken van de huidige fietspaden. Indien nodig wordt er een omleiding ingesteld welke met borden wordt aangegeven.

Buslijnen 171 en 199 zullen tijdens de werkzaamheden een andere route rijden waardoor haltes komen te vervallen. Kijk voor de actuele reistijden op 9292.nl

Voor meer informatie kunt u kijken op de site van de gemeente Amstelveen en op de website van de Provincie Noord-Holland.