Amstelveens Kamerorkest geeft concert in Kruiskerk

AMSTELVEEN – Het Amstelveens Kamerorkest, voorheen het Amstelveens Senioren Kamerorkest, geeft op 7 april een concert in de Kruiskerk in Amstelveen.Het Kamerorkest o.l.v. Yvonne de Winter in de Kruiskerk, speelt werken van Rossini, Mozart en Haydn.

Van Rossini de ouverture uit de bekende opera De Barbier van Sevilla, een opera geschreven als opera buffa met meezingbare melodieën. Mozart schreef zijn Sinfonia Concertante voor vier blaasinstrumenten, hobo, klarinet, fagot en hoorn. Net als in zijn andere werken laat hij hier zijn passie voor deze instrumenten zien. De solisten zijn Marieke van Oosterhout (hobo), Elco Hessling (klarinet), Anjo Fleumer (fagot) en Nick Thomas (hoorn). Haydn’s symfonie uit zijn reeks van Parijse Symfonieën kreeg na zijn dood de naam “La Poule”, de kip, vanwege het bijzondere motief.

Zondag 7 april, aanvang 15.00 uur. Kruiskerk, van der Veerelaan 30A, Amstelveen. Toegang  € 5,00 (< 12 jaar gratis).

Meer informatie: Amstelveens Kamerorkest