Amstelveense zwemster Toussaint niet langer verdacht van doping

AMSTELVEEN – De Amstelveense zwemster Kira Toussaint wordt niet langer verdacht van dopinggebruik. Toussaint testte 2 november 2018 positief op het middel tulobuterol. Dit nadat ze in Peking een wereldbekerwedstrijd vijftig meter rugslag had gewonnen.

Bij Toussaint werd een héle kleine hoeveelheid tulobuterol (0,000000001 gram) aangetroffen. Het middel staat op de dopinglijst en is bedoeld om de luchtwegen te verwijden. Onderzoek heeft uitgewezen dat er geen sprake is van tulobuterolgebruik. Bij de dopingtest is verwarring ontstaan door andere, toegestane medicatie die door Toussaint wordt gebruikt, meldt de NOS.

Toussaint zelf kwam in november zelf met het nieuws naar buiten, omdat ze zelf ook snapte waarom de kleine hoeveelheid in haar lichaam was aangetroffen.

Foto: instagram Kira Toussaint