André Kuipers met speciale show in het Amsterdamse Bostheater

AMSTELVEEN – Omdat het deze zomer 50 jaar geleden is dat de eerste mens voet zette op de maan, komt astronaut André Kuipers met een unieke voorstelling naar het Amsterdamse Bostheater. De voorstelling is onderdeel van het zomerprogramma Live At Amsterdamse Bos 2019.

Op vrijdagavond 27 september zal Kuipers onder muzikale begeleiding van het Kamerata String Orchestra spectaculaire beelden van de maan en de ruimte tonen aan het publiek. Ook zijn eigen ervaringen tijdens zijn twee ruimtereizen zal Kuipers verwerken in zijn verhaal.

André Kuipers is na Lodewijk van den Berg en Wubbo Ockels de derde in Nederland geboren ruimtevaarder die de ruimte in ging. Kuipers’ eerste ruimtevlucht vond plaats in het kader van de Delta-missie in 2004. Hij verbleef ruim een week aan boord van het ISS ruimtestation en voerde daar wetenschappelijke experimenten uit.Eind 2011 vertrok Kuipers met een Sojoezraket weer voor vijf maanden naar het internationaal ruimtestation ISS.Kuipers is tijdens een huldiging in zijn woonplaats Vijfhuizen benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw en tevens tot ereburger van Haarlemmermeer.

Kaarten voor het concert zijn verkrijgbaar vanaf vrijdag 15 maart om 10.00 uur via LiveatAmsterdamseBos.nl en Eventim.nl.

Foto: NASA