Beeldenroute ArtZuid dit jaar ook in Amstelveen

 De populaire Amsterdamse beeldenroute ArtZuid komt dit jaar ook naar Amstelveen. Onder de noemer ArtZuid Amstelveen wordt de bestaande route verlengd. Speciaal voor deze gelegenheid komen er tijdelijk vijf beelden van kunstenaar Klaas Gubbels op de Bovenkerkerkade en één op het Dorpsplein.

Amstelveense route
Het startpunt van ArtZuid Amstelveen is het beeld Roger op de rotonde Amsterdamseweg/Keizer Karelweg. Bezoekers vertrekken hierna via de Keizer Karelweg zuidwaarts richting het Stadshart. Onder het viaduct van de A9 komt een foto expositie. Het laatste stuk van ArtZuid Amstelveen is via de Bovenkerkerkade richting het Oude Dorp. De beeldenroute is van 17 mei tot 15 september 2019 te zien.

“ArtZuid is een begrip,” aldus wethouder Herbert Raat (Cultuur). “We zijn er trots op dat er nu ook een Amstelveense toevoeging komt aan de beeldenroute. Zo kan een breder publiek kennismaken met onze kunst. En het is natuurlijk een eer dat bekend kunstenaar Klaas Gubbels zijn werk tijdelijk beschikbaar stelt.”

Expositie Klaas Gubbels in Museum Jan van der Togt
Vanaf 19 mei 2019 exposeert Klaas Gubbels in Museum Jan van der Togt. De Nederlandse kunstenaar is vooral bekend om beelden en schilderijen van tafels, stoelen en koffiekannen.

Een Amstelveense variant van ArtZuid is mede op initiatief van de gemeenteraad. In de raadsvergadering van 7 november 2018 is hierover een amendement aangenomen.