Chaja Polak over ‘De man die geen hekel had aan Joden’

AMSTELVEEN – Chaja Polak is op dinsdag 12 maart te gast bij boekhandel Blankevoort. Aanleiding is haar onlangs verschenen boek De man die geen hekel had aan Joden, waarover zij in gesprek gaat met Hella Rottenberg. Het is Polaks eerste non-fictieboek, dat ontstaan is uit verbazing en bezorgdheid over hoe weinig kritisch men heden ten dage in Nederland staat tegenover gesjoemel met feiten uit de geschiedenis.

Chaja Polak (1941) is schrijfster en beeldend kunstenares. Haar leven werd in hoge mate bepaald door de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog. Ze debuteerde in 1989 met Zomaar een vrijdagmiddag, Ze schreef romans, verhalen en poëzie, meest recent de roman Twintig minuten.

Hella Rottenberg(1955) is journaliste en schrijfster.

Dinsdag 12 maart, aanvang: 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via boekhandelblankevoort@planet.nl of 020 6455694. Boekhandel Blankevoort, Rembrandtweg 649-651 in Amstelveen.