Chris Corstens Quartet treedt op in Villa Randwijck

AMSTELVEEN – In het kader van de serie ‘Jazz in de buurt’ treedt op vrijdag 5 april het Chris Corstens Quartet op in Villa Randwijck. Wie van CCQ ‘Amsterdamse Impro’ verwacht, komt wellicht op het verkeerde been te staan. Hun muziek is ontegenzeglijk te kwalificeren als jazz, maar dan wel jazz van een heel leuke, eigengereide soort. In de composities is de humor en recalcitrantie van de muziek terug te vinden.

Naast de puur technische kant van zijn leven als saxofonist, toont Chris Corstens met zijn laatste album ‘Treiffel’ aan dat ook zijn compositorische kant goed doorontwikkeld is. Het zet de bandleider op de kaart als een authentiek componist met een bijna ouderwets saxofoongeluid. De Amsterdammer beheerst de sopraan/alt en tenorsaxofoon tot in de finesses.

Bandleden: Chris Corstens – tenor- en sopraansax, Oscar Jan Hoogland – piano, Harald Austbø – cello en Efraïm Schulz – drums. Gezamenlijk vormen zij een jazzformatie in de geest van Thelonious Monk en Sean Bergin. Hier wordt niet tussen de lijntjes getekend maar worden nieuwe lijnen uitgezet.

De intentie van muziek maken komt in dit CCQ ensemble behoorlijk overeen. Pianist Oscar Jan Hoogland en cellist Harald Austbø kennen we onder meer van The Ambush Party, maar ook liefhebbers van de muziek van de ‘Talking Cows’ komen aan hun trekken. Er is zeker ook ruimte voor lyriek, zoals in de ‘Duke/Miles-look alike’: Bags’Groove. (Zakken en Balen), uitgevoerd met een aangrijpende cellosolo van Austbø. 

Vrijdag 5 april van 20.00 tot 23.00 uur. Catharina van Clevepark 10 te Amstelveen tel. 0620420989. Bereikbaar met bus 347 (halte 1890); tram 5 & bus 55 (vanaf station Zuid tot halte Uilenstede). Er is ook voldoende vrije parkeergelegenheid.

Entree zaal: € 10; Clubleden/Studenten € 7.00; CJP & Stadspashouders € 5.00 (incl. drankje). Meer informatie: www.tpodium.net