Colleges over kunstmatige intelligentie voor senioren

AMSTELVEEN – Wat is een robot? En hoe werkt een zelfrijdende auto? Technologie speelt een steeds grotere rol in ons dagelijks leven. Tijdens de collegereeks Robot Sapiens: Een kijkje in de wereld van kunstmatige intelligentie vertelt VU student-docente Selma van Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan (OGJG) over de eerste robots en brengt het onderwerp dichterbij huis. Deze collegereeks wordt gegeven in het Odensehuis Amstelveen, een inloophuis voor senioren met beginnende geheugenklachten, waar ook mantelzorgers welkom zijn.

Het eerste college ging over de geschiedenis van Kunstmatige intelligentie. Het tweede college op woensdag 13 maart ging technologie in ons dagelijks leven bespreken. Overal om ons heen vinden we technologie terug: van onze eigen woonkamer tot het ziekenhuis. Wat voor technologische ontwikkelingen zien we precies? En vinden we deze ontwikkelingen mooi en handig, of kijken we er toch minder positief tegenaan? Wethouder Marijn van Ballegooijen was aanwezig bij het tweede college.

Wethouder Zorg en Welzijn Marijn van Ballegooijen: “Wij steunen als gemeente Amstelveen Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan via het Innovatiefonds Zorg en Welzijn. Mede dankzij deze steun kan OGJG in 2019 zo’n 40 colleges in Amstelveen organiseren. Het zijn colleges door jongeren voor ouderen. Voor mensen met dementie is het belangrijk mee te blijven doen. Daar kunnen deze colleges aan bijdragen.”

Volgende colleges
Voor leergierige senioren organiseert Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan colleges in verzorgingshuizen, buurtcentra en bibliotheken, gegeven door enthousiaste student-docenten. In een reeks van vier opzichzelfstaande colleges, één keer per week, duiken de deelnemers in een bepaald vakgebied. De volgende colleges van deze reeks vinden plaats op woensdag 20 en woensdag 27 maart. Voor meer informatie over deze of andere collegereeksen neem contact op met de regiocoördinator Noord-Holland van Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan via lisette@ogjg.nl.