Docu ‘Girl with the Pearl Earring – Exhibition on Screen’ in Cinema Amstelveen

AMSTELVEEN – Na twee jaar op een wereldberoemde tour, is het ‘The Girl With a Pearl Earring’ terug naar het geliefde Mauritshuis in Den Haag, die net een uitgebreide renovatie heeft afgerond. Met enorme wachtrijen om een glimp van haar raadselachtige schoonheid op te vangen en bijna 1,2 miljoen bezoekers bij de tour in Japan, is de blijvende aantrekkingskracht van dit meesterwerk onbetwistbaar. De prachtig gefilmde documentaire gaat in op de vele onopgeloste raadsels rondom het buitengewone schilderij en zijn mysterieuze schepper Vermeer. Wie was dit meisje? Waarom en hoe is het geschilderd? Dinsdag 2 april is de documentaire ‘Girl with the Pearl Earring – Exhibition on Screen’ te zien in Cinema Amstelveen.

Een samenwerking met topmusea en kunstinstituten om spraakmakende tentoonstellingen naar het witte doek te brengen. In een documentaire stijl, verweven met biografieën, ne exclusieve achter de schermen beelden direct vanuit de musea, zijn de films informatief, toegankelijk en onderhoudend. De films bieden een meeslepende, filmische reis langs ’s werelds meest geliefde kunst en hun makers.

Naast de schitterende, in messcherpe beelden vastgelegde impressies van de tentoonstelling, komen bevlogen curatoren, experts en kunstenaars aan het woord, die de kunstenaar en zijn werk van verschillende kanten belichten. Elke film is circa 90 minuten en Nederlands ondertiteld .

Voorafgaand aan iedere vertoning verzorgt Henk van den Bosch een korte inleiding op de kunstenaar en/of stroming. Aanvang inleiding 19.30 uur. Aanvang film 20.15 uur.

Dinsdag 2 april, aanvang 19.30 uur. Meer informatie: Cinema Amstelveen