Doelwit schietpartij Westwijk verbolgen over gebiedsverbod

AMSTELVEEN – Ahmet G., het doelwit van de schietpartij die anderhalve week geleden plaatshad aan De Grote Wielen, is verbolgen over het gebiedsverbod dat aan hem is opgelegd. Zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers tegenover Het Parool: “De burgemeester is kennelijk vergeten dat G. slachtoffer is van een zeer ingrijpend incident.”

Kuijpers en zijn cliënt denken dat burgemeester Bas Eenhoorn het verbod heeft opgelegd om bij de speciale informatieavond in Westend te kunnen vertellen dat hij had ingegrepen.

Vooral een interview dat Eenhoorn aan RTVA gaf, steekt het slachtoffer van de schietpartij. Hier verwoordde de burgemeester het gevoel dat bij vele buurtgenoten leeft:  “Wat we allemaal hopen is dat deze man verdwijnt. Dat hij teruggaat naar Turkije of waar hij naartoe gaat.”

In een bezwaarschrift klaagt Kuijpers dat Eenhoorn het besluit heeft genomen zonder G. om zijn standpunt te vragen over deze ‘ingrijpende maatregel’ terwijl dat ‘een kleine moeite zou zijn geweest.” G. wil uitdrukkelijk dat de gemeente Amstelveen hem om zijn mening vraagt en het gebiedsverbod heroverweegt.

Het Parool schrijft dat verschillende tipgevers van de recherche hebben gesteld dat criminele groeperingen G. willen liquideren. Ondanks deze duidelijke waarschuwing zegt de raadsman dat het besluit om over te gaan op een gebiedsverbod niet onderbouwd is met stukken.