Eindelijk zijn ze er: de twee nieuwe Boodschappenplusbussen

AMSTELVEEN – In het bijzijn van tientallen ouderen en vrijwilligers zijn maandagmiddag de twee nieuwe Boodschappenplusbussen gepresenteerd. Ze zijn volledig betaald door diverse sponsoren en vervangen twee oudere voertuigen. Met de BoodschappenPlusBus kunnen ouderen mee naar de vrijdagmarkt, het winkelcentrum of dagjes uit. 

De bussen zijn een dure investering en het heeft ongeveer anderhalf jaar geduurd om het geld bijeen te sparen. Dat is uiteindelijk gelukt door gulle giften van diverse lokale organisaties en bedrijven. “De bussen voldoen aan alle wensen en zijn zelfs beter dan de vorige twee. Luxere stoelen, het is allemaal ontzettend fijn. Alle wensen zijn uitgekomen.”, vertelt coördinator Karin Niekel.

Vrijwilligers

In het bijzijn van wethouder welzijn Marijn van Ballegooijen werden ook de tientallen vrijwilligers in het zonnetje gezet. Ze ontvingen een onderscheiding en werden toegezongen. Onder hen is vrijwillige chauffeur Hans de Loos, die na zijn pensionering iets zocht om te doen: “Een bekende heeft mij eens meegenomen op de Boodschappenplusbus. Dat gebeurde twee keer, en ik was helemaal verkocht. Ik ben nu één van de vaste chauffeurs en het wordt enorm gewaardeerd.”

Populair

De BoodschappenPlusBus is sinds de oprichting 13 jaar geleden uitgegroeid tot onmisbare voorziening. De bussen rijden vijf dagen in de week en hebben zo’n 750 geregistreerde gebruikers, veelal uit verzorgingstehuizen. De ritten variëren van boodschappen tot dagjes uit. De nieuwe bussen zijn al de derde generatie.