Forum voor Democratie derde partij in Amstelveen

AMSTELVEEN – Ook in Amstelveen is Forum voor Democratie de grote winnaar van de verkiezingen voor de Provinciale Staten geworden. De partij kreeg 13.7 procent van de Amstelveense stemmen. Traditiegetrouw is de VVD de grootste partij in Amstelveen. De partij heeft de sympathie van 19.5 procent van de stemmers . Overigens betekent dit wel een daling van 4,4 procent ten opzichte van de provinciale verkiezingen vier jaar geleden.

Naast FvD kan ook GroenLinks zich kronen tot grote winnaar in onze woonplaats. De groene partij is nu de tweede partij in Amstelveen met 14.6 procent van de stemmen. D66 is de grote verliezer in Amstelveen. De partij kreeg 12,1 procent van de stemmen. Dat is maar liefst 6,2 procent minder dan vier jaar geleden. Ook de PVV kreeg forse klappen. De partij van Wilders moest 5,1 procent inleveren ten opzichte van vier jaar geleden.

De opkomst in Amstelveen is meer dan goed te noemen. In totaal 60,9 procent van de stemgerechtigden wisten de gang naar stembus te vinden.

Screenshot: telegraaf.nl (voorlopige uitslag)