Gemeente Amstelveen in overleg met GVB over rampspits bus 55

AMSTELVEEN – De gemeente Amstelveen is per direct in overleg gegaan met het GVB en de Vervoersregio over de overlast die vanochtend plaatshad bij het debuut van buslijn 55 in de spits. De lange bussen waren stampvol en de chauffeurs moesten zelfs passagiers laten staan op sommige haltes.

Ook liep het flink mis bij de Burgemeester Boersweg waar de bussen moesten invoegen op de normale rijbaan. In verband met werkzaamheden kon de busbaan niet worden gebruikt.

De gemeente hoopt vanmiddag meer informatie te kunnen geven over eventuele oplossingen. Het GVB erkent ook dat alles niet op rolletjes is gelopen. “Het is een vreselijke pechdag. We gaan werken aan een goed alternatief voor de Amstelveenlijn,” zegt de hoofdstedelijke vervoerder tegen Het Parool.

Foto: Ariane Volz