GVB-staking in de vroege ochtendspits van maandag 18 maart

AMSTELVEEN – GVB-medewerkers leggen maandag 18 maart 66 minuten lang het werk neer. Het gaat om tram-en metrobestuurders en buschauffeurs.

De staking maakt deel uit van een landelijke dag waar aandacht gevraagd wordt voor een goed pensioen. Dit wordt gemeld door CNV, VCP en FNV. Belangrijk punt in de mislukte pensioenonderhandelingen was de voortdurende stijging van de AOW-leeftijd. De vakbonden eisen bevriezing op 66 jaar. Om die eis kracht bij te zetten wordt maandag vanaf 06.00 uur in de ochtend het werk 66 minuten neergelegd. Tot 07.06 uur dus.

Trams, bussen en metro’s die voor 06.00 uur op de dienstregeling staan, zullen ook niet rijden. Daarnaast zal pendelbus 55 vanaf Sacharovlaan in Amstelveen Westwijk naar Amsterdam Zuid gedurende de staking niet rijden.