Honderden klanten getuige van officiële opening Hudson’s Bay

AMSTELVEEN – Warenhuis Hudson’s Bay aan het Buitenplein heeft vandaag officieel haar deuren geopend. Honderden nieuwsgierige bezoekers namen een eerste kijkje in het warenhuis, dat intrek heeft genomen in het voormalige V&D-pand. 

Klokslag tien uur ’s ochtends werden de deuren geopend door Hudson’s Bay-medewerkers, burgemeester Bas Eenhoorn en locoburgemeester Herbert Raat. De eerste klanten werden verwelkomd met kortingsacties, donuts en entertainment. Iets later dan verwacht, want eerdere plannen om eind 2018 open te gaan werden niet gehaald.

Het warenhuis richt zich vooral op kleding en accessoires uit het luxere assortiment, maar heeft een prijsniveau dat lager ligt dan concurrent de Bijenkorf. “We hebben merken met een sympathieke instapprijs, maar ook uit een exclusiever segment”, vertelt storemanager Jeroen Joosten. “We bieden voor ieder wat wils, en richten ons vooral op mode, cosmetica, schoenen, tassen, en spullen voor in huis.”

De winkel heeft een industriële uitstraling gekregen, met een open plafond en veel zichtbaar beton. De winkelvloer bevind zich op de begane grond en eerste verdieping. Op de tweede en derde verdieping heeft het Nederlandse hoofdkantoor van Hudson’s Bay intrek genomen, en is niet toegankelijk voor klanten.

De Nederlandse tak van het Canadese warenhuis staat er niet goed voor. In 2018 werd er ruim tachtig miljoen euro verlies geleden, en het is nog altijd de vraag of het lukt het tij te keren.