Inloopcafé ‘Vrij-gezellig’ voor offline vijftig plussers

 Facebook, WhatsApp, datingsites, Instagram, de sociale platformen zijn bijna niet meer weg te denken uit onze huidige maatschappij. Maar wat als je niet wilt “swipen” of eerst een “profiel” wilt uploaden maar gewoon ouderwets andere mensen wilt ontmoeten? Inloopcafé “Vrij-gezellig” biedt uitkomst voor offline vijftig plussers.

Vanaf een bepaalde leeftijd is het in het dagelijks leven steeds lastiger om nieuwe mensen te leren kennen. Daardoor wordt het ook steeds moeilijker om o.a. een nieuwe liefde te vinden voor senioren die alleen zijn komen te staan vanwege een scheiding of het overlijden van hun partner. Op zulke momenten beseffen veel mensen pas echt hoezeer het aantal sociale contacten in hun leven in de loop van de tijd is afgenomen.

“Datingsites of andere online sociale platformen zijn niet voor iedereen weg gelegd” aldus een van de initiatiefneemsters van het inloopcafé “Vrij-gezellig”. Samen met een buurvrouw kwam ze op het idee om een offline plek te creëren waar vijftig plussers op een laagdrempelige manier met elkaar in contact kunnen komen. “Dat hoeft heus niet direct voor een nieuwe relatie te zijn hoor” legt zij uit. “Het kan ook een plek zijn om mensen met dezelfde interesses te vinden en je sociale contacten uit te breiden. Gewoon een praatje kunnen maken in een ongedwongen,  ontspannen en gezellige sfeer. Ieder op zijn of haar eigen tempo. Een plek waar niets moet maar ook niet alles mag” voegt ze toe. Zij hoopt dat ook mannen zich welkom voelen. Vriend, vriendin, reisgenoot of partner, je zou het hier zomaar kunnen vinden.

Om te kijken of meer mensen hier behoefte aan hebben willen zij gewoon beginnen met een uitnodiging aan eenieder die dit concept leuk vindt. Mensen die willen helpen dit initiatief te ondersteunen zijn van harte welkom! Wijkcentrum Alleman is de beoogde locatie.

Belangstelling gewekt? Voor meer informatie en/of aanmelden: 06 361 07 621 & vrijgezellig321@gmail.com