Jazz aan de Amstel met een Frans tintje

UITHOORN – Gerard Alderliefste en Maria Eldering zijn zondag 10 maart speciaal te gast bij Jazz aan de Amstel in Uithoorn. Onder leiding van Shyla Zoet kunt u in Grande Brasserie Sjiek aan de Amstel luisteren naar een mix van jazz standards, Franse chansons, evergreens en popmuziek, uitgevoerd door topmuzikanten.

Gerard Alderliefste speelt en zingt al jaren vol overgave Franse chansons. Eerst met zijn band, wat mooie samenwerkingen met Shaffy, List en Paul de Leeuw opleverde. Daarna alleen en in duet langs de theaters met Cor Bakker (En Route); verder als trio of zelfs als octet! (Theatertour Fête du village, seizoen 2019-2020). Zondagmiddag speelt hij samen met één van zijn Friends, de Haarlemse violiste Maria Eldering. De nostalgie van het chanson, nu eens romantisch, dan weer poppy, is hoorbaar en voelbaar met repertoire van Fugain tot  Shaffy, van eigen werk, via Bach naar de pop en Julien Clerc.

Violiste Maria Eldering is ook arrangeur voor verschillende bands en regelmatig te vinden in het theater. Zij speelde de voorstelling Varenka op Oerol en heeft haar eigen band genaamd Chante. Daarnaast stond zijn in de finale van het Orkest van Nederland en Concours de la Chanson. Zondag 10 maart bestaat de band uit Joos van Leeuwen (piano), Peter Bergman (bas), Olaf Keus (drums), Gerard Alderliefste (gitaar/zang), Maria Eldering (viool) en Shyla Zoet (zang).

Presentatrice en zangeres Shyla Zoet, werkte reeds met vele nationale en internationale artiesten samen. Onder haar eigen naam bracht zij het album ‘Come Lounge With Me’ uit en onder de naam Sweet & Co, de EP ‘Listen 2 me’. Aan deze EP werkte onder andere Amerikaanse toetsenist David Garfield en saxofonist Eric Marienthal mee.
Ook tijdens dit 7e seizoen van Jazz aan de Amstel, nodigt Shyla elke 2e en 4e zondag van de maand verschillende artiesten uit binnen- en buitenland uit, om met haar te musiceren.

De laatste Jazz aan de Amstel op 24 maart is het, naast de vaste gasten, mogelijk om je aan te melden om mee te spelen of te zingen. Dit kan door een mail te sturen vóór 12 maart naar: info@shylazoet.com.

Locatie: Sjiek aan de Amstel, Marktplein 11 Uithoorn tussen 15.30-17.30 uur. Entree 4 euro.