Kinderraad geeft tips voor een kindvriendelijkere kledingbank

Kinderen uit armoedegezinnen die kleren dragen van de kledingbank hoeven zich niet te schamen. Dat zegt de kinderraad, die deze week een bezoek bracht aan de kledingbank in Waardhuizen. Maar, zo stelt de kinderraad, er kunnen wel enkele dingen veranderen om een bezoek leuk te maken.

Een van de geopperde ideeën is om een hoek te maken waar kinderen aan kleding kunnen knutselen. “Dan kan er op de kleding extra versiering worden aangebracht. En dan kunnen er ook badges en andere accessoires komen”, zegt kinderburgemeester Jara Zurr. “Ook muziek kan helpen om het idee te geven dat het net een echte winkel is.”

Het is allemaal nodig, om kinderen een beter gevoel te geven over het dragen van gebruikte kleding.

Lees ook op Amstelveenweb.com: Leden van de Kinderraad Amstelveen bezochten Kledingbank Amstelland

De kinderraad maakt zich momenteel sterk voor armoedebestrijding, en het bezoek aan de kledingbank is daar onderdeel van. De kinderraad is eind 2018 ontstaan en geeft de gemeente advies over zaken die jonge Amstelveners aangaan. De groep bestaat uit ongeveer 10 kinderen, waaronder kinderburgemeester Jara Zurr. Eens in de maand komt de kinderraad samen om actuele onderwerpen te bespreken.

Bij hun bezoek aan de kledingbank werden ze rondgeleid door een delegatie van tientallen vrijwilligers die daar actief zijn. Secretaris Elly den Blanken is blij met de komst: “Onze groep vrijwilligers bestaat voor een groot gedeelte uit senioren. Met de frisse blik van de kinderen hopen we op bruikbare tips.”

Bij de kledingbank in Waardhuizen komen tientallen gezinnen die onder de armoedegrens leven. Bij vertoon van de Amstelveenpas en het betalen van twee euro entree kan er een complete set kleding worden afgenomen.