Kinderworkshop ‘Echt of illusie?’ in Van der Togt

AMSTELVEEN – In Museum Jan van der Togt is er op zondag 24 maart 2019 van 11.00 – 12.30 uur een workshop voor kinderen van 8 – 12 jaar, onder de noemer ‘Echt of illusie?’. Laat je inspireren door de verrassende schilderijen van Willem van Veldhuizen en teken in zijn stijl een spannend uitzicht naar buiten.

In Museum Jan van der Togt is van 13 maart tot en met 2 juni een overzichtstentoonstelling van schilder Willem van Veldhuizen (1954) te zien. Veertig jaar geleden raakte Van Veldhuizen gefascineerd door de bijna lege vertrekken die hij in musea aantrof. In zijn schilderijen vind je dan ook geen mensen maar vooral een bijzondere weergave van de ruimte. Met zijn lichteffecten, weerspiegelingen en doorkijkjes naar buiten doet het werk van Van Veldhuizen op zich realistisch aan. Toch is het geen klakkeloze weergave van de werkelijkheid: het is bijna onwerkelijk, ofwel ‘almost unreal’.

De workshop start natuurlijk met een rondleiding door de tentoonstelling. Daarna ga je zelf aan de slag!

De kosten voor de workshop zijn € 5,- per kind. Afrekenen kan aan de kassa van het museum op de dag zelf. Er kunnen maximaal 25 kinderen deelnemen. Het is dus noodzakelijk om vooraf aan te melden, onder vermelding van naam, leeftijd en telefoonnummer: educatie@jvdtogt.nl of (020) 641 57 54.

Museum Jan van der Togt, Dorpsstraat 50, 1182 JE  Amstelveen. Tel.: (020) 641 57 54. www.jvdtogt.nl
Openingstijden: Dinsdag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur