Kleinere loods Museumtram krijgt handen niet op elkaar

AMSTELVEEN – “Vijfhonderd vierkante meter groot, klinkt heel aardig. Maar voor ons is het niets.” Hans de Meij van de stichting Electrische Museumtramlijn Amsterdam (EMA) is duidelijk over de door de gemeente Amsterdam aangeboden loods. De EMA heeft nu immers beschikking over 4.200 vierkante meter loods.

De Meij: “Dus één achtste krijgen we nu eventueel in de vorm van een nieuwe loods terug.” Op die manier kunnen er volgens de EMA veel minder trams staan in plaats van de huidige 48. “Waar moet de andere trams naartoe? En kun je wel een tramlijn/trammuseum exploiteren met maar zes trammetjes? Nee, denken wij,” aldus De Meij, een van de oprichters van de Museumtramlijn, tegenover AT5.

De EMA is opnieuw in gesprek gegaan met de gemeente Amsterdam over de ontstane situatie.

Beelden AT5