Kom hier dat ik u kus (Griet Op de Beeck) in Schouwburg Amstelveen

 Kom hier dat ik u kus, de tweede roman van Griet Op de Beeck, werd binnen een week na verschijning een bestseller en door het DWDD-panel uitgeroepen tot Boek van de Maand. Inmiddels zijn er ruim 360.000 exemplaren verkocht en ontving Op de Beeck vele prijzen voor haar wondermooie en aangrijpende roman. Op de Beecks confronterende verhaal over Mona en de verhoudingen in haar familie is nu voor het theater bewerkt. Kom hier dat ik u kus wordt een toneelvoorstelling vol humor, scherpte en ontroering. De voorstelling is op dinsdag 5 maart te zien in Schouwburg Amstelveen.

Mirjam Koen (Zout op mijn huid) regisseert een topcast met onder anderen Sophie van Winden, Kirsten Mulder, Dragan Bakema en Oda Spelbos in dit aangrijpende verhaal over ouders en kinderen, de zoektocht naar identiteit, het lef om eigen keuzes te durven maken en de grillen van de liefde.

Dinsdag 5 maart, aanvang 20.00 uur.

Salon – Een inleiding op de voorstelling
Een uur voor aanvang van de voorstelling organiseert Schouwburg Amstelveen een Salon. De Salon wordt verzorgd door acteur Sietse Remmers. Deze inleiding op de voorstelling gaat vooral in op het maakproces: Hoe heeft bewerker Janine Brogt een theatertekst gemaakt van de roman? Welke theatrale ingrepen waren daarvoor nodig? Vervolgens gaat het over de zoektocht van regisseur en acteurs, met name over de specifieke werkwijze van Mirjam Koen, die acteurs graag betrekt in het maakproces en de manier waarop het decor meehelpt bij het vinden van een theatrale vorm. En natuurlijk over de thematiek: wat moet je overwinnen op weg naar volwassenheid? De Salon vindt plaats in het Theatercafé en is gratis toegankelijk als u een entreebewijs heeft voor de voorstelling. U hoeft niet te reserveren maar kom op tijd, want na aanvang wordt geen toegang meer verleend.