Kunstwerk ‘Windbloemig’ verhuisd naar beeldenroute Keizer Karelweg

AMSTELVEEN – Het beeld Windbloemig van Heringa/Van Kalsbeek heeft een nieuwe plek in Amstelveen. Sinds donderdag staat het kunstwerk op de nieuwe rotonde bij de Keizer Karelweg en de Meester G. Groen van Prinstererlaan. Tot de ombouw van de kruising naar een rotonde stond het beeld op de Rembrandtweg.

“Windbloemig krijgt opnieuw een prominente plek in Amstelveen,” aldus wethouder Cultuur Herbert Raat. “Veel inwoners kennen dit beeld als icoon nabij het Stadshart. Ook nu krijgt het een prominente plek in de stad. Het kunstwerk is een mooie toevoeging aan onze beeldenroute.”

Windbloemig is een toevoeging aan de bestaande beeldenroute op de Keizer Karelweg. Hier staan in totaal elf beelden. Deze loopt van Roger op de rotonde bij de Keizer Karelweg en Amsterdamseweg tot aan The Fountain bij het Cobra Museum voor Moderne Kunst voor de deur.