Man mag 31 dagen gevang in na bromfietscontrole

AMSTELVEEN – De politie heeft woensdag 27 februari een uitgebreide brom- en snorfietscontrole uitgevoerd in Amstelveen.
Er werden in totaal 43 snorfietsen en vier bromfietsen gecontroleerd. De eerste controlelocatie was op het Sandbergplein en leverde meer op dan alleen opgevoerde brommertjes. Zo hield de politie een persoon aan die gesignaleerd stond. Hij moest 31 dagen gevangenisstraf uitzitten.

Daarnaast gaf een 15-jarige een valse naam op om te verbloemen dat hij te jong was om op een snorfiets te rijden. Hij werd direct aangehouden. Ook werd een bestuurder gecontroleerd die reed zonder rijbewijs. Dit deed hij twee weken daarvoor ook. Hij heeft wederom een bekeuring ontvangen. De volgende keer zal, in overleg met het Openbaar Ministerie, zijn snorfiets in beslag worden genomen.

De tweede controlelocatie was op de Amsterdamseweg ter hoogte van de Nieuwe Kalfjeslaan. Hier werden ook diverse boetes uitgedeeld waaronder voor rijden zonder rijbewijs, opgeven valse naam, negeren rood licht en het overschrijden van een doorgetrokken streep om de controle te ontwijken. De zogenoemde constructiesnelheid werd twaalf keer overschreden.

Foto: VTF, Vivian Tusveld