Negen Amstelveners doen mee aan verkiezing Provinciale Staten

AMSTELVEEN – Aan de verkiezing voor de Provinciale Staten die morgen 20 maart worden gehouden doen negen Amstelveners mee. De kans dat er daadwerkelijk een Amstelvener zitting gaat nemen in de Provinciale Staten lijkt klein. Onze plaatsgenoten lijken allen op onverkiesbare plekken te staan.

De enige Amstelvener die een kleine kans op een zetel maakt is GroenLinks-lid Tessa van Wijnen. Zij staat op de tiende plek. Op het ogenblik heeft de partij maar vier zetels in de PS maar een peiling wees vorige week uit dat dit aantal weleens zou kunnen stijgen naar acht.

Voor het CDA staan Bert Rouwenhorst en Cor Spinhoven respectievelijk op de plekken 17 en 25. Amstelveen heeft ook een lid van de Partij van de Dieren op de kieslijst, dat is Katy van Tergouw op de zevende plek.

De overige Amstelveners zijn:

– Robert Logger (50PLUS/PARTIJ VAN DE OUDEREN, plaats 9)
– Tjerk Feitsma (Code Oranje, plaats 24)
– Jetske Gerkema (ChristenUnie, plaats 26)
– Bert de Pijper (ChristenUnie, plaats 43)
– Hendrik Stoffels (ChristenUnie, plaats 44)